Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Atlas je prvi vratni pršljen, sa zadatkom da poveže lobanju sa kičmom. Atlas je u obliku prstena, te kao takav omogućava drugom pršljenu, axis-u, da pravi pokrete klimanja i rotiranja glave.

Zašto je atlas važan i zašto je bitno na vreme uraditi njegovo nameštanje ukoliko je to potrebno?
Deformitet i loš položaj atlasa dovode do težeg pokretanja glave, migrene, vrtoglavice, vrat i glava se krive, javljaju se oboljenja kao što je spondiloza, a sve ovo dovodi do stvaranja anksioznosti kod osobe.

Nameštanje atlasa

Bitno je napomenuti da tretman nameštanja atlasa nije bolan. Mozda će u početku biti malo neprijatan, ali nikako nije ne izdrživ. Ono što je najbitnije, nakon tretmana, koji ne traje dugo osetićete neverovatno olakšanje, ne samo u vratnom delu.

Za vraćanja atlasa na svoje mesto dovoljna je samo jedna terapija. Terapija traje u proseku 10 minuta. Guranjem jednog dela atlasa, on se vraća u pravilan polozaj. Napomenućemo da kada ovaj postupak urade stručna lica, gotovo je nemoguće da se ponovo dodje do deformiteta i ispadanja atlasa iz svog ležišta.

Ukoliko ste odlučili da radite nameštanje atlasa, pre nego da to učinite, izaberite pravo mesto i ljude od poverenja. Atlas ima veoma važnu ulogu za čoveka, te nemojte prepustiti njegovo nameštanje nestručnim licima. Naša klinika se 15 godina posvećeno bavim fizioterapijom i manuelnom medicinom. Imamo iskustva u brzom i kvalitetnom rešavanju ovih problema.