Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža je opšti termin koji opisuje bilo koju vrstu modaliteta masaže koji pomaže u ublažavanju bola, smanjenju stresa i radu na određenom problemu.

Terapeutska masažna terapija je stil terapije masažom koji se fokusira na postizanje rezultata u odnosu na samo opuštanje. Korišćenje ovog termina ukazuje da je svrha masaže postizanje strukturne promene ili terapeutske koristi u telu. To je stil tretmana gde terapeuti za masažu mobilišu Vaša meka tkiva (mišiće, tetive, fascije, itd.) da bi povratili normalnu funkcionalnu upotrebu. Trebalo bi da očekujete da ćete se osećati odlično dugo nakon završetka sesije terapeutske masaže, umesto da se samo opuštate sat vremena.


Pozovite nas
Šta je diskus hernija? - Master Manual

Vrste terapeutske masaže

Mnoge strukture kojima je potreban tretman masaže su dublje u telu. Relaksirajuća masaža ili lakši stil masaže neće promeniti ove dublje strukture mekog tkiva. Terapeutska duboka masaža tkiva koristi jači pritisak za oslobađanje tkiva koje je teže dostupno u telu. Takođe će razbiti adhezije i ožiljno tkivo u tim dubljim tkivima. Ovaj stil rada ne mora da bude bolan, posebno kada ga primenjuje vešt terapeut. Iako ponekad može doći do neke „terapijske nelagodnosti“, većina naših klijenata nam kaže da je ovaj posao odličan. Takođe ima mnogo trajnije rezultate i duboko opušta.

Postoji nekoliko različitih vrsta terapeutske masaže pored masaže dubokog tkiva, kao što su:

  • neuromuskularna masaža
  • miofascijalna masaža
  • terapija triger tačke
  • sportska masaža

Mnogi terapeuti će koristiti kombinaciju tehnika u zavisnosti od toga šta je Vašem telu potrebno.

Kada tražite terapeutsku masažu dubokog tkiva, pronađite terapeuta ili kliniku sa dugogodišnjim iskustvom. Raspitajte se o Vašoj specifičnoj zategnutosti, nelagodnosti ili potrebi da vidite da li je to nešto sa čime terapeut ili klinika rade.