Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Namestanje atlasa Povoljna cena Cenovnik

Atlas je prvi vratni pršljen i najviši pršljen kičme. Takođe je glavna komponenta Vaših takozvanih zglobova glave. Ovaj pojam obuhvata zglob između lobanje i atlasa - atlantooccipitalni zglob - i zglob između atlasa i drugog vratnog pršljena- atlantoaksijalni zglob. Ovi zglobovi omogućavaju pokretanje glave i tako Vam omogućavaju okretanje i naginjanje glave. Zatiljak je izraz za glavu, dok su atlas i osa prva dva pršljena. Naravno, celo ovo područje gornjeg dela vratne kičme je obično poznato kao vrat.

Za razliku od ostalih kičmenih pršljenenova, atlasni pršljen nema telo kičme. Sastoji se od prednjeg i zadnjeg luka, plus gusta koštana masa koja povezuje dva luka. Kanal za kičmenu moždinu prolazi kroz sredinu i nastavlja se duž cele kičme. Atlas ima takozvane poprečne procese na prednjoj strani i ostatke bodljikavog procesa na zadnjoj strani. Ovde su takođe pričvršćeni brojni mali mišići vratne muskulature.


Pozovite nas
Namestanje atlasa Povoljna cena Cenovnik

Nameštanje atlasa - Atlas namestanje Master Manual

Atlas je veza između Vaše glave i ostatka tela, ali istovremeno deluje kao potpora Vašem skeletu. Ovo bi trebalo da osigura da sve ostane na pravom mestu. Ali ponekad se atlasni pršljen malo pomeri i temelj Vašeg skeleta tako postane malo iskrivljen. Posledice lošeg držanja tela osećate po celom telu.

Korekcija atlasa ili atlas terapija ima za cilj rebalans tog pršljena. Postoje različiti pristupi da se to postigne.

Neki su možda imali deformaciju atlasa od rođenja, a padovi i povrede kičme takođe mogu favorizovati kičmeni pomak. Ali čak i ako pažljivo sedite za svojim stolom, i dalje možete doći do blokade atlasa jednostavno zato što rad pred računarom zahteva dugo sedenje sa uvek nagnutom glavom napred. Ovo jednostrano držanje stvara dodatnu napetost oko vrata i ramena. Sve je to povezano sa stresom i intenzivnom koncentracijom.

Namestanje atlasa cena

Korekcija atlasa je korisna tamo gde se bol ili nelagodnost mogu direktno pripisati atlasnom pršljenu. A sa atlas terapijom, pršljen bi trebalo da se vrati na svoje mesto. Međutim, korekcija atlasa ponekad može biti izazov. To je zato što je pršljen toliko zavučen; terapeutu može biti teško da dođe do poprečnih procesa.

Nameštanje atlasa - Atlas namestanje