Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Kiropraktičar Beograd

Kičma je struktirana anatomski tako da nosi celokupnu težinu našeg tela. Oko 80% populacije u nekom trenutku počinje da oseća neku bol. Najčešće se javljaju bolovi u vratu, ramenima i lumbalnom delu. Uzroci mogu biti različiti, od male ukočenosti do ozbiljnih povreda i bolesti poput diskus hernije, lumbaga i spondiloze. Ove probleme možete uspešno rešiti prirodnim putem, bez lekova, metodama koje godinama unazad daju pozitivne rezultate u trajnom otklanjanju bola.

Kiropraktika potiče od grčke reči koja znači „tretirano rukom“. Ovo je najpopularnija grana alternativne medicine sa naglaskom na dijagnostikovanje, lečenje i sprečavanje poremećaja skeletnih mišića, naročito kičme. Lečenje se vrši prirodnim putem, bez medikamenata i operacija. U pitanju je mehanička procedura i predstavlja ručno korigovanje položaja. Kiropraktika spada u manipulativne tehnike i u priznate integrativne medicinske postupke.

Metoda se sastoji u postavljanju tela pacijenta u položaj koji omogućava da se laganim istezanjem pacijenta rastereti kičmeni stub, rameni pojas i kukovi. Veoma je efikasna, jer telo trenutno oslobađa bola.

Kiropraktičar ima holistički pristup lečenju, veruje da telo, uz pomoć stručnjaka ima sposobnost samoozdravljenja. Kiropraktičar u svom radu dodirom ili pokretom, kao i mnogim drugim metodama, ispituje kičmu, njenu funkciju i strukturu kako bi mogao da izvrši nameštanje kičme, karlice i kosti lobanje, zavisno od dijagnoze. Takvom manipulacijom on tretira poremećaj kičme kako bi uspostavio sposobnost ozdravljenja bez primene lekova ili operacija.

Ublažavanjem bola zbog pogrešnog položaja kičme i konstante iritacije živaca, kiropraktičar pomaže organizmu u pokušaju uspostavljanja normalnog stanja i zdravog tela. Uz to je potrebno voditi računa o držanju i položaju tela, ishrani i navikama.

Generalno, zadatak kiropraktičara je da uoči bol i problem, da ga manipulativnom tehnikom otkloni, a samim tim otkloni blokadu na određenom nivou, kako bi nakon toga telu pružio mogućnost da počne prirodni proces izlečenja.


Pozovite nas

Da li je kriopraktika namenjena svima?

Kiropraktika je namenjena apsolutno svima i preporučuje se kako zdravim, tako i bolesnim osobama. Svaki dobar kiropraktičar obavezno tokom svog rada primenjuje osnovni princip „prvo ne naškoditi“ –“ primum non nocere”.

Cilj kiropraktike je skidanje pritiska sa nerava otklanjanjem subluksacija (izmeštanje pršljenova iz normalnog stanja) u cilju normalizacije protoka impulsa kroz nerve i tako se dobija bolji rad organa i tkiva, veća pokretljivost u zglobovima i osećaj rasterećenosti.

Apsolutno je bezazlena ukoliko se pravilno primenjuje.

Kiropraktičar Beograd Najbolja cena tretmana
Kiropraktičar Beograd


Najčešće tegobe zbog kojih se treba javiti kiropraktičaru?

 • Bol u vratu
 • Glavobolja
 • Osećaj težine u kičmi
 • Bolovi koji se šire ka rukama ili ramenima
 • Smanjena ili bolna pokretljivost u vratu
 • Vrtoglavice
 • Kriva kičma – skolioza, kifoza
 • Diskus hernije, diskopatije
 • Bol u grudnom delu
 • Bol u donjem delu ledja (lumbago, išijas, spondiloza...)
 • Bolno ustajanje, sedanje, ležanje
 • Trnjenje u rukama i nogama

Iako je kiropraktika potpuno bezbedna, postoje situacije u kojima se ne sme pristupiti ovom načinu lečenja. To se odnosi na osobe koje boluju od osteoporoze, kao i oni koji su u prethodne tri godine imali težu operaciju srca, pluća ili želuca.

Kiropraktika se preporučuje i preventivno, odlična je za održavanje zdravlja. Terapija je potpuno bezbolna, čak i prija. Dužina lečenja zavisi od stanja tela i vrste terapije. To je velika oblast i bitno je da pacijent sarađuje, jer se za svakoga određuje posebna terapija, a kod određenih se čak zahteva odmaranje ili dodatno vežbanje.

Master Manual je sistem ručnih masažnih i korektivnih tehnika čiji je cilj da se opuste mišići, poveća prokrvljenost i cirkulacija i da se zglobovi dovedu u prirodan položaj i rasterete.  Rezultat je bezbolna pokretljivost, osećaj lakoće i rasterećenja. Mi Vas možemo detaljno uputiti, posavetovati, pregledati i odrediti najbolju terapiju za Vas.