Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Fizioterapeut Cena Beograd

Fizioterapija je oblast medicine koja se bavi proučavanjem i primenom različitih oblika fizičke energije u svrhu prevencije, dijagnostike, terapije, metaflakse i medicinske rehabilitacije. Zadatak fizioterapije jeste prevencija, lečenje i funkcionalno osposobljavanje obolelih i povređenih.

Pojam potiče od grčke reči „fysis“ što znači prirodna i što se odnosi na korišćenje prirodnih metoda u svrhu lečenja. Fizioterapija predstavlja jednu od najstarijih metoda lečenja i koristi se prilikom problema koji ograničavaju kretanje i otežavaju obavljanje svakodnevnih zadataka i aktivnosti, a samim tim i kvalitet života.

U većini slučajeva podrazumeva neki oblik vežbi poput istezanja, jačanja, hodanja, vežbe sa lakim opterećenjima i slično. Takođe, moguće je napraviti program koji pacijent može pratiti i kod kuće.


Fizioterapija pomaže:

U oporavaku nakon povreda – može pomoći prilikom oporavka nakon povreda i prevencije kako se povrede ne bi ponovile. Pomaže u otklanjanju bola u mišićima, tetivama ili ligamentima, jača mišiće, povećava fleksibilnost i amplitudu pokreta.

Kod hroničnih problema – olakšava tegobe i može pomoći u poboljšanju kvaliteta života.

Fizioterapeut pomaže bolesnim i povređenim pacijentima da povećaju pokretljivost, ublaže bol i povrede. Uloga fizioterapeuta proširuje se na sprečavanje bolova i bolesti.

Fizioterapeut procenjuje zdravstveno stanje pacijenta, zatim planira rad i izrađuje program prilagođen svakom pacijentu posebno.

Zahvaljujući napretku i razvoju tehnike, naročito elektronike, fizioterapija je doživela veliku ekspanziju. Fizioterapije se takođe mogu koristi i u toku postoperativnog oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo lečenja ili u kombinaciji sa drugim metodama.

Neki od ciljeva fizioterapije:

  • smanjenje fizičke nesposobnosti
  • smanjenje ili otklanjanje bola
  • poboljšanje funkcija pojedinih organa
  • sprečavanje onesposobljenosti zbog oboljenja ili povrede
  • uspostavljanje funkcionalnosti tela
  • povećanje oslabljene mišićne snage i poboljšanje koordinacije pokreta
  • poboljšanje cirkulacije i metabolizma
  • regeneracija tkiva i oštećenih nerava
  • veća elastičnost mekih tkiva

Master Manual je sistem ručnih masažnih i korektivnih tehnika čiji je cilj da se opuste mišići, poveća prokrvljenost i cirkulacija i da se zglobovi dovedu u prirodan položaj i rasterete. Rezultat je bezbolna pokretljivost, osećaj lakoće i rasterećenja. Mi Vas možemo detaljno uputiti, posavetovati, pregledati i odrediti najbolju terapiju za Vas.