Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Jaki bolovi u vratu napred i pozadi Lecenje

Kičmena anatomija je izuzetno složena struktura jakih kostiju, fleksibilnih ligamenata i tetiva, opsežnih mišića i visoko osetljive kičmene moždine i nervnih korena. Međutim, često ne razmišljamo o njihovom obliku i funkciji, sve dok ne postanu izvor bola.

Bolovi u vratu jedna su od najčešćih medicinskih tegoba i kod žena i kod muškaraca, a zahvaljujući sve većoj upotrebi računara i mobilnih telefona za gotovo svaku aktivnost pod suncem, te tegobe postaju sve češće. Mnogo faktora može doprineti bolovima u vratu, uključujući i sate pogrbljene nad elektronikom.


Pozovite nas
Jaki bolovi u vratu napred i pozadi Lecenje

Vežbe za bolove u vratu

Bolovi u vratu su česta pritužba kod odraslih i dece. Mnogi uzročni faktori mogu dovesti do bolova u vratu. Može se iznenada razviti zbog povrede ili se može sporo razviti zbog lošeg držanja.

Obično se bol može ublažiti merama samopomoći poput odmora, zaleđivanja ili poboljšanja držanja tela. Međutim, ponekad je potreban konzervativni medicinski tretman, poput lekova i fizikalne terapije. Ako neinvazivni tretman ne pomaže, može se razmotriti invazivno lečenje.

Treba konsultovati specijaliste za bol ako bol potraje ili nastavi da ometa Vaše dnevne aktivnosti.

Bolovi u vratu Lecenje

Ako Vas bolovi u vratu muče već duže vreme i ne osećate olakšanje od odmora ili lekova protiv bolova bez recepta, trebalo bi da se obratite specijalistima za bol u Centru za bol - Master Manual. Mi smo stručnjaci za dijagnozu i lečenje osnovnih stanja koja uzrokuju bolove u vratu i trudićemo se da Vam pružimo olakšanje.

Vezbe za bolove u vratu