Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Jaki bolovi u ramenu i ruci i lecenje

Ramena su vam zglobovi na kojima se spajaju kosti nadlaktica, lopatice i ključna kost. Nadlaktica se uklapa u zaobljenu duplju lopatice sa svake strane Vašeg tela. Svako rame drži na mestu grupa od četiri mišića i tetiva, koja se naziva rotatorna manžeta , koja pokriva i štiti nadlaktičnu kost i omogućava Vam podizanje i pomeranje ruke.

Bol u ramenu može imati više uzroka. Možete ga povrediti pri padu ili nesreći, ili ste pretjerali sa sitnim poslovima poput slikanja. Ponekad bol u ramenu dolazi iz stanja poput artritisa. Može proizaći čak i iz problema u drugim delovima tela, što se naziva upućeni bol.

Bolovi u ramenima

Bol u ramenu i ruci Lecenje

Lekar će želeti da otkrije uzrok bolova u ramenu i ruci. Zatražiće Vašu medicinsku istoriju i obaviti fizički pregled.
Slikovni testovi, kao što je rendgen, mogu proizvesti detaljne slike Vašeg ramena kako bi Vam pomogli u postavljanju dijagnoze.

Bolovi u ramenima

Lečenje će zavisiti od uzroka i jačine bolova u ramenima. Neke opcije lečenja uključuju fizičku ili radnu terapiju.

Neki manji bolovi u ramenu mogu se lečiti kod kuće. Terapija ramena od 15 do 20 minuta tri ili četiri puta dnevno tokom nekoliko dana može pomoći u smanjenju bolova. Koristite vreću za led ili umotajte led u peškir.

Odmaranje ramena nekoliko dana pre nego što se vratite normalnoj aktivnosti i izbegavanje pokreta koji mogu izazvati bol može biti od pomoći. Ograničite opšti rad ili aktivnosti.

Jaki bolovi u ramenu i ruci i lecenje
Bol u ramenu i ruci Lecenje