Bol Vas ometa i ograničava? Pozovite nas

Fizioterapeuti koriste kombinaciju praktičnih ručnih tehnika i tehnika zasnovanih na vežbama kako bi pomogli pacijentima da postignu optimalne rezultate. Od povećanja opsega pokreta i fleksibilnosti tela, prednosti fizioterapije su brojne.

Sportska fizioterapija
Sportska fizioterapija je posebna grana fizioterapije koja se bavi sportskim profesionalcima i sportistima. Sportski fizioterapeuti su takođe posvećeni proceni i lečenju povreda povezanih sa vežbanjem na svim nivoima. Vraćanje sportista u punu formu i otklanjanje bolova samo je deo onoga što sportski fizioterapeut radi. Fokus je takođe na performansama i ukupnom razvoju pacijenta.

Rehabilitacija i upravljanje bolom
Rehabilitacija i lečenje bola su neki od najvažnijih aspekata fizioterapije. Fizioterapija može pomoći pacijentima da eliminišu neželjene bolove u telu. Planovi lečenja su obično prilagođeni specifičnim zahtevima pacijenata. Od pomoći pacijentima da se vrate na noge nakon velikih operacija do upravljanja bolom svih vrsta, fizioterapija je rešenje.

Koje su različite vrste terapija uključene u fizioterapiju? - Master Manual

Mišićno-skeletna fizioterapija
Ova vrsta fizikalne terapije bavi se obnavljanjem funkcije mišićno-skeletnog sistema koji se sastoji od mišića, zglobova, kostiju, ligamenata i tetiva. Takođe se naziva ortopedska fizioterapija. Mišićno-skeletna fizioterapija može povećati mobilizaciju, smanjiti bol, ispraviti povrede i lečiti oštećenja mekih tkiva.

Vestibularna rehabilitacija
Ova vrsta fizioterapije se fokusira na rehabilitaciju ravnoteže osobe i repozicioniranje kristala u unutrašnjem uhu. Fizioterapeut pomaže u usklađivanju ravnoteže tela tako da postoji povećanje ukupne funkcije tela.

Pedijatrijska fizioterapija
Ova vrsta terapije se fokusira na fizičke potrebe mališana, odojčadi, dece, ali i adolescenata. Deca sa različitim neuromuskularnim, razvojnim ili skeletnim poremećajima mogu imati koristi od toga. Pedijatrijska fizioterapija ima za cilj ublažavanje bolova, poboljšanje finih i krupnih motoričkih veština kod dece, pomoć u povratku opsega pokreta i snage i olakšava bolje kognitivne procese.

Neurološka fizioterapija
Neurološki problemi kao što su moždani udar, povrede kičmene moždine, Parkinsonova bolest, multipla skleroza, Alchajmerova bolest, cerebralna paraliza ili povrede mozga, pogađaju nervni sistem. Pošto nervni sistem igra važnu ulogu u tome kako Vaš mozak kontroliše Vaše telo, neurološki problemi se uglavnom smatraju hroničnim. Poznato je da fizikalna terapija pomaže u oporavku od neuroloških poremećaja. Terapeuti obično preporučuju nekoliko terapijskih vežbi koje pomažu da se smanji efekat povreda na mišiće i izgladi kretanje. Osim što pomaže pacijentima da povrate svoju pokretljivost, fizioterapija takođe pomaže u sprečavanju drugih komplikacija koje potiču od neuroloških problema.

Dakle, bilo da patite od sportske povrede, bolova u donjem delu leđa ili želite da poboljšate svoj obim pokreta, posetite Master Manual Centar.

Usluge fizioterapije koje nudimo
Master Manual nudi širok spektar tretmana koji su svi preporučeni i prilagođeni svima koji dolaze i posećuju nas. Naš asortiman tretmana dopunjuje telo i um, pomažući Vam da ostanete bez bolova i povreda, pružajući preventivne mere za održavanje Vašeg blagostanja i poboljšanje nivoa performansi.

Naš glavni cilj je da povratimo Vaše lično blagostanje kako biste mogli da uživate u aktivnom, zdravom i bezbolnom životu.